0631236602 / 0629333036 info@sensalavie.nl
Home » Blog » Geen categorie » De magische Inner Walk

De magische Inner Walk

door | 2 aug, 2023 | Geen categorie

De magische Inner Walk ervaring…

Nog nagenietend van een magische ervaring schrijf ik mijn verhaal…

Vandaag liep ik namelijk onze eerste Inner Walk. Deze vrouw had aangegeven een dag lang met mij te willen wandelen om mijn wijsheid te gebruiken om zichzelf te ontwikkelen. De Inner Walk hadden we genoemd in een nieuwsbrief en zij reageerde meteen dat zij de eerste wilde zijn om deze met mij te wandelen.
Ik belde haar om te vragen wat ze zou willen ervaren. In een uur tijd hadden we een hele mooie dag samengesteld. Tijdens dit gesprek was haar vuur aangegaan en ook dat van mij…omdat de uitkomst was dat ik alle dingen kon doen die ik leuk vind! Namelijk wandelen, op houtvuur koken en coachen. Zij voelde aan alles dat ze dit heel graag wilde ervaren…

Voorbereiding

In de voorbereiding heb ik gevoeld op welke manier ik zo moeiteloos mogelijk de wandeling kon doen, waarde kon toevoegen aan haar leven èn dat we het heel erg goed zouden hebben. Hiervoor was een goede rugzak nodig, een grote waterfles, een kleine houtbrander om op te koken, regenkleding, wandelschoenen en kookgerei voor op vuur. Samen met Froukje heb ik deze spullen met een gevoel van overvloed aangeschaft. Deze voorbereiding voelde als een mooie energie, verwachtingsvol…

Een week voor de Inner Walk stuurde ik deze vrouw een startdocument op waarin ik vragen stelde die het gevoel van de gewenste ontwikkeling alvast warm en wakker mochten maken. Hiermee kon ze de intenties helder maken en wist ik waar ik rekening mee kon houden. Ook werd zo helder aan welke levensgebieden ze graag aandacht wilde schenken.

De dag van de wandeling

De dag van de Inner Walk begon voor mij vroeg, rekening houdende met dieetwensen maakte ik een quinoasalade en de kruidenmix voor de misosoep. Ook nam ik ingrediënten voor koffie en verse thee mee. Voeding en drinken is erg belangrijk tijdens wandelingen dus dit bereidde ik met zorg, aandacht en liefde voor.
Ik pakte de rugzak in met houtbrander, hout en vuur, waterfles, kookgerei, lekkere biologische chocolade, appels, de salade en de andere ingrediënten en heerlijk biologisch desembrood.

Voordat ze aan zou komen maakte ik samen met onze jongste zoon onder de hooikap vuur in een vuurschaal als welkom. Alles was klaar om de Inner Walk te starten. Na een omhelzing, die voelde als weerzien van oude bekenden, zijn we bij het vuur gaan zitten om even aan elkaars energie te wennen, een aantal praktische zaken door te nemen en intenties uit te wisselen. Ik had een kaart voor haar getrokken die direct een hele mooie laag toevoegde aan de wensen en intenties die ze voor de Inner Walk had gezet.

En toen op pad. De eerste 10 minuten hebben we de tijd genomen om te wennen aan elkaars tempo en de energie te voelen van de start van de Inner Walk. Het eerste uur van de wandeling was er ontzettend veel regen. In die tijd heb ik de basis van Human Design en haar persoonlijke blauwdruk uitgelegd, meteen toegepast op haar leven en de intenties die we vooraf met elkaar gedeeld hadden. Haar ervaring was meteen dat ik haar eigen ‘handleiding’ aan het voorlezen was, het resoneerde zo mooi…Doordat ik een aantal specifieke aspecten uit haar blauwdruk kon noemen waar ze helderheid over wilde, was er meteen toepasbaarheid van deze informatie. Dit gaf veel waarde.

Omdat de stromende regen ons nog even tegenhield een pauze te houden vonden we iets voor het middaguur een open plek in het bos. De regen stopte en de zon brak door boven ons. Wat een weelde die warmte…Ik had al snel de houtbrander aangestoken en 2 verse koppen citroen-gember thee gemaakt en heerlijke biologische chocolade neergezet. Omdat we iets later theedronken dan gepland hebben we de lunch er achteraan gedaan. Dat is ook het mooie er weer van dat de Inner Walk aangepast wordt waar nodig.

Op het vuur heb ik misosoep met rijstnoodles gemaakt en de quinoasalade geserveerd. De salade was licht en smaakvol en de miso heerlijk verwarmend. Tijdens de lunch was ons gesprek iets meer informeel en kon ik haar inspireren met verhalen over hoe Froukje en ik waarde in ons eigen leven creëren.

Omdat Human Design ook iets kan vertellen over de verwerking van informatie en voedsel had ik ons eten hierop afgestemd zodat ik wist dat ze zich op haar gemak zou voelen. Deze inzichten gingen niet alleen over de vertering, maar ook over de opname van informatie van het brein en over de gevoeligheid van haar belangrijkste zintuig. Deze inzichten waren voor haar fundamenteel om bij stil te staan omdat er veel herkenning was.

Nadat we deze prachtige plek in het bos achterlieten zoals we deze hadden aangetroffen, hebben we onze weg vervolgd. Omdat er nog een aantal persoonlijke onderwerpen te bespreken waren hebben we ons hier op de droge en zonnige terugreis mee bezig gehouden. Door een visualisatie te doen werd er een stuk aangeraakt en aangekeken over haar relatie en via een aantal gerichte vragen op een van tevoren voorbereid onderwerp vonden we het ‘medicijn’ van deze krachtige vrouw… Het ‘medicijn’ was een oplossing die zij gevonden had in haar jonge leven om sterk te worden. Uiteindelijk was er het inzicht dat ze dit ‘medicijn’ nu deelt met haar eigen klanten via haar eigen praktijk. Doordat de inzichten in dit stuk haar zo ontzettend raakten stonden we even stil om tijd en ruimte te geven aan dit proces.

De afsluiting

Halverwege de middag kwamen we weer aan op onze mooie plek in Wijckel. Ik maakte opnieuw een vuur om nog even bij te komen en de verhalen symbolisch weer terug te geven. Na een lekker appeltje en de laatste chocolade gebruikten we nog een aantal woorden om de Inner Walk af te ronden en vervolgden we beide onze weg…

Een woord wat vaker viel tijdens de afsluiting en in ons contact na de dag was het woord: Magisch! De vele regen, het koken op houtvuur in het bos, de bijzondere gesprekken, de essentiële inzichten, de energie van wederzijds respect en vertrouwen maakten deze Inner Walk om nooit meer te vergeten. Ondersteunend door een wandeling van heel wat kilometers door prachtig weide en bosgebied .

Na deze Inner Walk stuur ik haar nog een afrondend document waarin de besproken informatie nog wordt gedeeld. Ze krijgt tips en bronnen voor verder zelf-onderzoek en een aantal gerichte schrijfopdrachten die haar verder op haar pad.

Mijn eigen vuur

Persoonlijk ben ik helemaal warm geworden van deze ervaring, mijn lichaam gonst nog na van de rijkheid van deze dag. Ik voelde me ook als persoon enorm geëerd en gezien in mijn wijsheid…èn kon doen wat ik superfijn vind om te doen: betekenisvolle momenten begeleiden, buiten in de natuur zijn, koken op houtvuur en een mooie lange wandeling maken.

Dankjewel dat jij het was die als eerste mee ging op de Inner Walk. Dat was precies hoe het mocht gaan. Magisch…

Liefs Jory

Over Sensalavie

Bij Sensalavie kun je Readings(Froukje) en Holding Space coaching (Jory) krijgen.

Interessante blogartikelen

Gerelateerde artikelen

Breng me het ergste

Breng me het ergste

Breng me het ergste! Dat zinnetje heb ik al vaak hardop gezegd…’Breng me het ergste’ betekent voor mij overgave aan dat wat is. Het gaat over...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin