0631236602 info@sensalavie.nl
Selecteer een pagina
Home » Blog » Geen categorie » Man-Zijn! Groepssessie, wat doen we precies?

Man-Zijn! Groepssessie, wat doen we precies?

door | 26 feb, 2019 | Geen categorie

Op welke manier ontwikkel je je eigen mannenkracht en waarom in een groep?

Je eigen kracht ontwikkelen kun je doen door ervaringen mee te maken waarvan je naderhand tegen jezelf kunt zeggen: “dat heb ik goed gedaan!”. De ervaringen die je in een activiteit opdoet moeten goed bij je passen en aansluiten bij de volgende stap in je eigen uitdaging. De activiteit moet je voldoende uitdagen, te weinig zou betekenen dat je niets te ontwikkelen hebt en te veel zou betekenen dat je nog niet weet wat je moet doen om bij de oplossing te komen. Omdat veel mannen met soortgelijke uitdagingen zitten kan het in veel gevallen helend zijn om dit te delen in een groepssessie. Life is for sharing! In een groep gelijk gestemden kan je elkaar helpen, maar kan je elkaar ook uitdagen. Een gedeelde ervaring is sterker dan het doorvertellen van een verhaal. Als je elkaar dan in de toekomst tegen zou komen, voel je vaak meteen: hé, wij hebben een krachtige gedeelde ervaring.

Jory heeft een aantal activiteiten samengebracht om een optimale (mannen)ervaring mogelijk te maken. De groepssessie duurt ongeveer 3 uren en ziet er als volgt uit:

  • We beginnen met een goede kop koffie en wachten totdat iedereen er is. Je kunt dan even acclematiseren en de omgeving in je opnemen.
  • Een eerste belangrijk element is de verbintenis in de groep. Om dit voor elkaar te krijgen doen we een groepsactiviteit. Jory is naast zijn werk als coach ook muziektherapeut en een grote liefhebber van de drumcirkel. In deze drumcirkel staat de taal van muziek centraal en maken we contact met elkaar via de kracht van ritme.
  • Daarna komt de doorwerkfase en verkennen we onszelf en elkaar aan de hand van de vragen: Wie is je vader, wie is je moeder? Dit wordt gecombineerd met een fysieke opdracht die past bij wat je net met de groep gedeeld hebt. In deze opdrachten werken we veel met hout en bomen. Deze vragen worden aangepast als de situatie daar om vraagt.
  • Na deze fase sluiten we af, we zitten nog even rond het vuur nemen nog even de tijd om de ervaring te laten dalen. Er is daar ruimte om nog even in de rust van het weiland te zijn of bij de paarden te kijken of nog een moment met de coach af te ronden als de ervaring je intens geraakt heeft.
  • Na 2 weken belt Jory je op om te checken of je nog wat nodig hebt.

Deze ervaring is zo simpel, maar krachtig tegelijkertijd omdat je een moment neemt bij jezelf stil te staan en je verhaal kunt delen met andere mannen. Je zult versteld staan hoeveel gelijkenis er mag zijn.

Ben je geïnteresseerd geraakt? Laat het me weten. Wil je iets anders zeggen of delen? Je bent altijd welkom.

Over Jory Kroes

Jory Kroes is mannencoach, psychosociaal hulpverlener en opsteller van familie en organisatiesystemen. Hij schrijft blogs over de mannenontwikkeling en over opstellingen die hij met zichzelf doet.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin