0631236602 / 0629333036 info@sensalavie.nl

IMPACT opleiding

Voor mensen die met mensen werken

Een leertraject met een groeibelofte

De opleiding IMPACT stelt je in staat jezelf te bewegen naar de plek waar jij jouw meest authentieke leven kunt leiden. En met dit leven ben je ook in staat anderen op een impactvolle en authentieke manier te begeleiden. IMPACT is meer dan een opleiding, het is een way of life.

De opleiding is het resultaat van 10+ jaar ervaring van Jory als zelfstandig ondernemer als specialistisch ambulant begeleider in de WMO, muziektherapeut, opsteller, coach en uitdager van het leven.

In steekwoorden is deze opleiding: holistisch, no-nonse, levensveranderend, confronterend, alles in twijfel trekkend, liefdevol, energetisch bewust, gericht op persoonlijke groei, vol inzichten, gericht op authenticiteit en bewustzijn.

Deze opleiding is niet voor iedereen. Alleen voor diegene die durven uit te spreken dat ze de beste coach, begeleider, adviseur, consultant, manager of therapeut willen zijn en ervaren dat het een kwestie van tijd is dat ze op die plek aankomen.

Wanneer kom je in aanmerking:

De eerste vereiste is dat je dit proces aangaat door naar jezelf te kijken, dit is wat mij betreft de enige manier om de resultaten te bereiken die je wilt bereiken.

De tweede vereiste is dat je je openstelt en overgeeft aan het proces en de begeleiding binnen de opleiding.

De derde vereiste is dat je compleet zelf verantwoordelijk bent voor je voortgang en dat je je ook op die manier gedraagt.

Wat is de rijkdom die ontstaat in de opleiding:

Een enorme schat aan zelfkennis op basis van Human Design.

Een groei in tools en skills door het aanleren van holistische technieken.

Een grote dosis aan zelfregulerend vermogen door het aanleren van Journaling.

Een groter vermogen tot zelfrealisatie door het doen van opstellingswerk.

Veel inzicht in de dynamieken die mensen/klanten/cliënten wèl helpen om te komen tot ontwikkeling.

Een groei in zelfliefde, zelfacceptatie en zelfwaardering door het ondergaan van leertraject-coaching.

Het aanleren wat het inhoud om werkelijk (energetisch) beschikbaar te zijn voor mensen.

Extra:

Als je in mijn werkgebied (zuid-friesland) woont is er de mogelijkheid dat ik een samenwerking met je aanga in het WMO-domein. Hiertoe moet je in het bezit zijn van een HBO-diploma op sociaal gebied vanwege overheidseisen.

Concreet:

De opleiding zal plaatsvinden op verschillende locaties in het zuiden van Friesland. Ik kies alleen energetisch sterke locaties uit.

De duur van de ervaringsfase is een half jaar, hierna kun je verder met een verdiepingsfase van nog een half jaar.
Dit zijn per half jaar: 8 opleidingsdagen, 4 opstellingsdagen, 8 coaching sessies en een continue online leeromgeving.

Bij deelname van minimaal 4 personen start er een opleiding in het najaar van 2024

Als dit beeld je aanspreekt en/ of je herkent jezelf hierin, dan heeft het zin met mij in contact te komen om te bespreken hoe de opleiding er voor jou uit kan gaan zien.

Achtergrond over de opleiding en de totstandkoming.

Na meer dan 10 jaar binnen de WMO werkzaam te zijn voelt het als juist en passend om mijn kennis en ervaring over te dragen doormiddel van een opleiding. Dit voelt ook als noodzakelijk omdat ik in dit werk vaak heb gemerkt dat ik het verschil kan maken en ik meer aanvragen krijg dan dat ik aankan. De werkwijze die ik hanteer is gestoeld op een combinatie van werkervaring, levenservaring, een holistische levensovertuiging en een diep respect voor het leven en alle mensen.

De doelgroep die ik bedien zijn allemaal mensen die ik vaak omschrijf als: “ernstig beschadigd door het leven”. Deze mensen krijgen in de WMO de indicaties die gebaseerd zijn op psychische en psychiatrische basis en af en toe een iets lichtere basis zoals sociaalmaatschappelijk of mentaal. Alle hulpverlening is ambulant en geïndiceerd als specialistisch.

Ik durf uit te spreken dat ik op veel momenten en in veel situaties het verschil heb gemaakt.

Door het doorleven van de volgende ervaringen kwam ik tot mijn expertise:

Ik heb een ingebakken antenne/ interesse voor mensen die aanvoelt als een soort honger. Dit gaat vanzelf. De hele dag door voel ik van alles van alle mensen om mij heen. Dit beschouw ik als een gedeelte van mijn superpowers.

Ik heb gewerkt met mensen met een asielaanvraag, sexueel getraumatiseerde meisjes tot 13 jaar, uithuisgeplaatste kinderen met psychische diagnosen, jongeren in een crisisopvang, mensen met autisme in alle leeftijden, mensen met complexe meervoudige beperkingen, mensen die een zedendelict hadden begaan, mensen met een persoonlijkheidsstoornissen en mensen met schizofrenie in een tbs-kliniek van de ggz, meisjes met eetstoornissen, peuters, mensen met alcohol, drugs en middelenafhankelijkheid, mensen met een PTSS diagnose, vrouwen beschadigd door relaties met narcistische mannen en ik heb gewerkt met gezinnen waarin ongezonde patronen heersen.

Ik ben vader van 4 zoons die allemaal thuisonderwijs krijgen/ hebben gekregen.

Ik ben een toegewijde partner in een liefdesrelatie die net zo vervullend als uitdagend is. Tussen ons speelt een chronische beweging van zelf-ontwikkeling en verwezenlijking van een authentiek en zinvol leven.

Ik ben een ondernemer in de zorg/ welzijns/ coachingssector sinds 2011.

Al deze ervaringen hebben gezorgd voor belangrijke lessen, ik ben daarom ook iedereen dankbaar die ik in mijn leven heb ontmoet, zelfs al was de ontmoeting nog zo intens, onverwacht, ongewenst of zelfs indringend. Deze lessen zijn veel waardevoller dan wat je tegen komt onderwijsinstellingen (lees: onderwijs door de overheid gesubsidieerd)

Deze opleiding gaat voor jou het verschil maken als jij het aandurft om:

Te gaan ‘vergeten’ wat je leerde op je sociale HBO-opleiding.

Je open te stellen om een (nieuwe) holistische visie op het leven te leren. Zelfs als dit betekent dat je moet breken met overtuigingen die je op dit moment hebt.

Jezelf binnenste buiten te keren met familie-opstellingen en coachingssessies.

Beschikbaar te zijn voor mensen, dit houdt in dat je jouw hele (metafysische) systeem gebruikt om te willen snappen waarom mensen dingen doen, denken of voelen.

Op jouw eigen manier om te leren gaan met bestaande overtuigingen die als algemeen geaccepteerd worden geacht, maar vooral een ander doel dienen. Denk hierbij aan de overschatte waarde die toegekend wordt aan rapportage en registratiesystemen, diploma’s, keurmerken, intervisie en methodisch werken.

Te geloven dat alles mogelijk is in het leven.

In te gaan tegen indicatiestellers als je dit in het belang acht van de mensen die je begeleidt. Alleen al op basis van een gevoel is een goede reden.

Te snappen dat we beslissingen maken met ons lichaam en dat we onze hersenen alleen moeten gebruiken om te ordenen, analyseren en te structureren.

Opleidingen die mij niets nuttigs gebracht hebben:

Sociaalpedagogische hulpverlening

Opleidingen die mij enigszins iets gebracht hebben:

Creatieve therapie muziek

Opleidingen die mij enorm veel gebracht hebben:

Zoon zijn van twee mensen die het beste van mijn opvoeding en hun eigen ontwikkeling wilde maken ondanks hun eigen tekortkomingen en uitdagingen in het leven.

Systemisch werk/ opstellingen.

Energetische beschikbaarheid.

Zelfstudie Human Design/ Gene Keys.

Zelfhulp doormiddel van Dagboek Journalen.

Elke confrontatie met mijn overtuigingen in welke situatie dan ook.

Alle vormen van therapie, coaching of begeleiding die ik zelf ontvangen heb.

Aspecten uit mijn leven die ik als normaal en waardevol acht:

Leven volgens mijn Human Design blauwdruk.

Ik baseer mijn fysieke wijsheid onder andere op de Germaanse Geneeskunde en Christiane Beerlandt, zonder hier afhankelijk van te worden.

Bezoeken van een andere coach of therapeut als mijn ontwikkeling hierom vraagt.

Het thuis scholen/ ondersteunen van mijn kinderen op veel levensgebieden.

Muziek maken.

Het beleven van betekenisvolle momenten.

Een enorme inzet hebben om het allerbeste uit het leven te halen, ik ga niet aan van half werk.

Ik conformeer mij aan geen enkel systeem dat de intentie heeft mijn vrijheid van denken, voelen of doen in te perken of te begrenzen. In het belang van mijn eigen ‘overleving’ maak ik hierin soms wel afwegingen.

Ik heb de overtuiging dat ik uiteindelijk gewoon maar mens ben, zoals jij, inclusief al mijn imperfecties, vertekeningen en blinde vlekken.

Bijzondere inspiratie ontvangen, meedoen met een opstellingsdag of op de hoogte blijven van nieuwe initiatieven?

Omdat we vol zitten met mooie ideëen, verhalen en activiteiten willen we je graag kunnen uitnodigingen. Ben je net zo enthousiast hierover als wij zijn? Dan sturen we je graag een mail.

Je hebt je met succes ingeschreven!