Neem de vrijheid om de man te zijn die je werkelijk wilt zijn.

9

Pas je je voortdurend aan?

Zijn er dingen die je doet omdat je denkt dat anderen dat graag willen?

9

Kom je te weinig aan jezelf toe en raak je daardoor geïrriteerd?

Merk je dat je onvoldoende kunt opladen om echt voor dingen te staan?

9

Kun je niet meekomen met de persoonlijke groei van je partner?

Ontstaat er afstand omdat je niet meer op hetzelfde niveau communiceert, maar dit wil je wel graag?

Wees een man die stabiel, krachtig, empathisch en in verbinding is!

In de coaching maken we in jou wakker wat jou tot man maakt. Het zit al in je en wacht om tot bloei te komen. Doe je ogen eens dicht, stel je voor dat je zojuist een reis door een donker bos hebt gemaakt. De tocht was niet altijd aangenaam, maar je hebt doorgezet. Je komt aan bij de rand van het bos en de zon schijnt op je gezicht. Vanaf nu heb je de keus om zelf te kiezen welke kant je op gaat. Dit verhaal is een metafoor voor de coaching. Je krijgt inzichten aangereikt doordat we met het beeld wat jij hebt van jou situatie aan de slag gaan. We onderzoeken samen welke tools je nodig hebt de reis ‘door het bos’ te maken om daarna nieuwe keuzes te kunnen maken. Dit resulteert in dat je niet zo snel meer van je stuk gebracht wordt en dat je jezelf kunt helpen in lastige situaties.

“Mijn missie is om mannen in hun kracht te zetten en een nieuwe evenwichtige balans tussen mannen en vrouwen te creëren.”

Een leven vol mannenkracht

Waarom ik mij inzet voor mannenkracht? Ik ben de oudste van drie jongens en vader van vier jongens. Ik heb gezien hoe mannen in mijn omgeving worstelden met hun manier van man zijn. Omdat ik mijzelf ontwikkelde en het fantastisch vind man te zijn, zet ik mij in om mijn inzichten met andere mannen te delen.

Ook buiten mijn persoonlijke omgeving zag ik de moeite die mannen hadden met het leven. Ik zag machteloze vaders in de 24-uurszorg en in de crisishulpverlening aan kinderen. Ik zag machteloze jonge mannen in de begeleiding vanuit de WMO. Ik heb onderzoek gedaan naar de maatschappelijke ontwikkelingen van de laatste eeuw en de positie van de man daarin. Conclusie: de man is toe aan een verandering. We mogen meer van onszelf vragen dan vroeger, maar we mogen ook meer van het leven vragen en goed voor onszelf zorgen. We mogen leven in verbinding met onszelf en onze omgeving. We mogen ruimte creëren voor zin en betekenisgeving.

De effecten van de Man-Zijn! Coaching dringen door tot in alle levensgebieden

In je eigen kracht staan

Je komt weer op je eigen plek te staan, je leven draait weer om jou en anderen leren op een nieuwe manier met jou om te gaan.

Inzicht in je jezelf

Je krijgt inzicht in jezelf waardoor je snapt waarom je dingen doet of waarom je een bepaalde reactie hebt op situaties.

Verbinding met jezelf en anderen

Doordat je verbonden raakt met jezelf, kun je je ook op een diepere laag met anderen verbinden.

Kiezen voor de Man-Zijn! coaching is kiezen voor jezelf!

De keuze voor de Man-Zijn! coaching betekent dat ik je ga bellen om kennis met je te maken, eventueel via Skype of Facetime. Ik verwelkom je en ga je wat vragen over je motivatie en intentie om de coaching te gaan volgen. Je krijgt van mij een voorbereidingsopdracht zodat we tijdens de sessie meteen bezig kunnen gaan. We plannen de coachingsessie(s) ook meteen in.

Klaar om de man in jezelf verder te ontwikkelen?

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er in een telefonische sessie?
De telefonische sessies zijn bedoelt als kennismaking, evaluatie en afsluitgesprekken. De telefonische kennismaking vooraf is bedoelt om de tijd van de real-life sessie efficiënt te kunnen besteden. We kennen elkaar dan een beetje en gaan dan meteen aan de slag. De telefonische sessies daarna zijn bedoelt om ondersteuning te bieden aan de processen die loskomen bij de real-life sessies. De telefonische afsluiting is bedoelt om te kijken of je je weg goed kunt vervolgen of dat je meer ondersteuning wenst.
Is het individueel of in een groep?
De kracht van een groep maakt dat we het liefst in groepen werken. Als er geen andere deelnemers aanwezig kunnen zijn of je hebt het liever niet dan is individueel werken ook een goede optie.
Wat gebeurt er in een real-life sessie?
In de real-life sessie maken we opstellingen. Opstellingen zijn het letterlijk opstellen van het probleem of thema zoals dat bij jou in je hoofd leeft. Dit opstellen doen we door andere deelnemers mensen uit jouw systeem te laten representeren. Dit kunnen we ook doen door aspecten uit jouw leven door andere deelnemers te laten representeren. Door te kijken naar jouw opstelling (innerlijk beeld) gaan we kijken of er door middel van verplaatsingen en handelingen een beweging kan ontstaan. Deze beweging in de opstelling kan je helpen een oplossing te vinden of richting te geven. In de Jaarcoaching gaan we dieper op verschillende aspecten uit het mannelijke leven in. We behandelen dan 7 thema’s die zorgen voor een balans in de manier waarop jij je leven als man wilt leiden.
Hoe bereid ik me voor?
Allereerst is het belangrijk om uitgerust te zijn. De coaching kan intensief zijn en intens. Ook fijn is het om na de coaching enige tijd (dagdeel of de rest van de dag) vrij te hebben voor jezelf. Je krijgt opdrachten voordat we met de real-life sessie van start gaan. De opdracht is toegespitst op het probleem of thema of op het werken met opstellingen in het algemeen. We werken met het luisteren van visualisaties, het schrijven van brieven, het maken van foto’s, afgestemde huiswerkopdrachten of het overzichtelijk/ inzichtelijk maken van (familie)relaties op een vel papier.

Wat we kunnen bereiken is groots, het begint bij het besef dat je voor jezelf mag kiezen.

Laten we samen kijken hoe jouw pad er verder uit mag zien!